Визначено відповідальність за ненарахування, неутримання та несплату податку на доходи нерезидентів

Sorry, this entry is only available in Russian and Ukrainian.

Ненарахування та/або неутримання, та/або несплата (неперерахування), та/або нарахування, сплата (перерахування) не в повному обсязі податків платником податків, у т. ч. податковим агентом, до або під час виплати доходу на користь нерезидента або іншого платника податків, а також нерезидентом, на якого покладено обов’язок сплачувати податок у порядку, встановленому в розділі III ПКУ, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 10 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Якщо ухилення від нарахування, утримання або сплати податку вчинені навмисно, тоді накладається штраф у розмірі 25 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Якщо такі дії вчинено повторно та навмисно протягом 1095 календарних днів – накладається штраф у розмірі 50 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

Якщо такі дії вчинено навмисно протягом 1095 календарних днів втретє і більше – накладається штраф у розмірі 75 % суми податку, що підлягає нарахуванню та/або сплаті до бюджету.

 

Джерела:

Відповідальність за ненарахування, неутримання та несплату податку на доходи нерезидентів

Категорія 102.16. Яка відповідальність застосовується контролюючим органом до платника податку за ненарахування, неутримання та несплату податку на доходи нерезидентів

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

Be the first to know!
Subscribe to the newsletter and receive
only the most useful information for your business!
Subscribe

    Leave your contacts, we will call you back in 5 min!

      Leave your details and we will contact you shortly

      KyivDniproKam'yansʹke
      Написать в
      Viber