ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПЛАТИ ЗА ЗЕМЛЮ! Затверджено Перелік громад, що розташовані в районах проведення бойових дій або які є тимчасово окупованими

Sorry, this entry is only available in Ukrainian.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України на чолі з Віце-прем’єр-міністром – Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук затвердило Наказом  № 75 від 25 квітня 2022 року Перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) станом на 25 квітня 2022 року.

Цей Перелік прийнятий відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 квітня 2022 року № 457 «Про підтримку окремих категорій населення, яке постраждало у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України».  Перелік територіальних громад, що розташовані в зоні проведення бойових дій, або тимчасово окуповані можна знайти за посиланням: https://www.minre.gov.ua/sites/default/files/field/docs/perelik.pdf

Чому такий важливий цей Перелік? Згідно з Законом України № 2120-ІХ від 15.03.2022р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану», змінено встановлений Податковим кодексом України (далі – ПКУ) порядок справляння плати за землю. Згідно із внесеними змінами на підставі пп.69.14. підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідних положень» ПКУ тимчасово, на період з 1 березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком, у якому припинено або скасовано воєнний, надзвичайний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки (земельні частки (паї), що розташовані на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, або на територіях, тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, та перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, а також за земельні ділянки (земельні частки (паї), визначені обласними військовими адміністраціями як засмічені вибухонебезпечними предметами та/або на яких наявні фортифікаційні споруди.

Перелік територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих збройними формуваннями Російської Федерації, визначається Кабінетом Міністрів України.

Джерело:

https://www.kmu.gov.ua/news/minreintegraciyi-zatverdilo-perelik-gromad-shcho-roztashovani-v-rajonah-provedennya-bojovih-dij-abo-yaki-ye-timchasovo-okupovanimi

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/577847.html

 

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

Be the first to know!
Subscribe to the newsletter and receive
only the most useful information for your business!
Subscribe

    Leave your contacts, we will call you back in 5 min!

      Leave your details and we will contact you shortly

      KyivDniproKam'yansʹke
      Написать в
      Viber