Розкриття фінансовими установами повної вартості мікрокредитів

Президент України підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо споживчого кредитування і формування та обігу кредитних історій» № 891-ІХ, який парламент ухвалив 15 вересня 2020 року.

Відповідно до закону, фінансові установи повинні розкривати повну вартість кредитів, загальна вартість яких менша за суму мінімальної заробітної плати, та строк яких менше одного місяця.

У договорі про мікрокредит повинна зазначатись інформація про повну відсоткову ставку, орієнтовану загальну вартість кредиту, наявність додаткових і супутніх послуг, графік платежів, інформацію щодо штрафів і пені у разі прострочення кредиту та інше. Згідно закону, фінансова установа не може змінювати умови договору в односторонньому порядку.

Також законом визначена максимальна сума штрафів і пені, яку фінансова установа може нарахувати за порушення виконання зобов’язань за такими кредитами. Розмір таких штрафів не може перевищувати подвійну суму отриманого кредиту. Таке обмеження не може збільшуватися за домовленістю сторін, навіть за умови, якщо це передбачено договором.

Закон набирає чинності з 1 січня 2021 року.

 

Джерела:

 Фінансові установи будуть зобов’язані розкривати повну вартість мікрокредитів

Володимир Зеленський підписав закон щодо споживчого кредитування

 

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

Дізнайтеся першим!
Підпишіться на розсилку і отримуйте
тільки найкориснішу інформацію для вашого бізнесу!
Підписатися

    Залиште свої дані, ми передзвонимо Вам протягом 5 хвилин!

      Залиште свої дані, ми зв'жемся з вами найближчим часом

      КиївДніпроКам'янське
      Написать в
      Viber