Зміни у формуванні первинних документів та поданні консолідованої фінансової звітності

ВРУ у першому читанні прийнято законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» з метою вдосконалення ведення бухгалтерського обліку та фінансової звітності згідно національного та європейського законодавства. 

Відповідно до законопроекту пропонується внести наступні зміни:

  • запровадити категорії груп материнського підприємства та його дочірніх підприємств з метою консолідації, подання та оприлюднення фінзвітності;
  • звільнити від обов’язкового складання, подання та оприлюднення консолідованої фінзвітності малі та середні групи підприємств;
  • вдосконалити окремі норми щодо подання фінзвітності, складеної за МСФЗ на основі таксономії фінансової звітності в єдиному форматі;
  • доповнити перелік підприємств, які складають фінзвітність за МСФЗ;
  • уточнити положення щодо оприлюднення консолідованої фінзвітності разом зі звітом аудитора, що надасть можливість забезпечити прозорість і доступність інформації підприємств;
  • вдосконалити положення щодо вимог до первинних документів у зв’язку з обробкою документів за допомогою інформаційно-телекомунікаційних систем.

Відповідно до законопроекту до первинних документів можуть бути включені додаткові реквізити, що залежатиме від характеру господарської операції та технології обробки облікової інформації.

Первинні документи, що створені автоматично в електронній формі програмним забезпеченням інформаційно-комунікаційної системи, застосовуються у бухобліку за умови наявності накладеного на електронний документ електронного цифрового підпису та печатки з дотриманням вимог законодавства про електронні документи та електронний документообіг.

Джерело:

Зміни у формуванні первинних документів та поданні консолідованої фінзвітності: Рада підтримала закон у І читанні

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

Дізнайтеся першим!
Підпишіться на розсилку і отримуйте
тільки найкориснішу інформацію для вашого бізнесу!
Підписатися

    Залиште свої дані, ми передзвонимо Вам протягом 5 хвилин!

      Залиште свої дані, ми зв'жемся з вами найближчим часом

      КиївДніпроКам'янське
      Написать в
      Viber