Податковий номер платника податків: новий реквізит податкової накладної

Яким чином необхідно заповнити новий реквізит податкової накладної «Податковий номер платника податку» у разі постачання товарів/послуг філії (структурному підрозділу) платника податку?

Філія –  це структурно відокремлена частина юридичної особи, яка перебуває за межами розміщення керівного органу юридичної особи та здійснює ту ж діяльність, що і юридична особа.

Оскільки філія (структурний підрозділ) платника податку, яка є стороною договору, фактично діє від імені головного підприємства (покупця), то при складанні та реєстрації податкової накладної з 01.12.2018 р.:

  • у графі «Отримувач (покупець)» спочатку зазначається найменування головного підприємства, зареєстрованого як платник ПДВ, та через кому — найменування такої філії (структурного підрозділу), яка (який) фактично є від імені головного підприємства (покупця) стороною договору.
  • у графі «Номер філії отримувача (покупця)» зазначається числовий номер такої філії (структурного підрозділу);
  • у графах «Індивідуальний податковий номер» та «Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта» зазначаються ІПН та ЄДРПОУ головного підприємства – платника податку.

 

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

 

 

Дізнайтеся першим!
Підпишіться на розсилку і отримуйте
тільки найкориснішу інформацію для вашого бізнесу!
Підписатися

    Залиште свої дані, ми передзвонимо Вам протягом 5 хвилин!

      Залиште свої дані, ми зв'жемся з вами найближчим часом

      КиївДніпроКам'янське
      Написать в
      Viber