Формування податкового кредиту за авансовим звітом з відрядження

Головне управління ДПС у Харківській області на своїй сторінці повідомило, що підставою для нарахування сум податку на додану вартість (далі – податок), які відносяться до податкового кредиту без отримання податкової накладної, також є документи, визначені п. 201.11 ст. 201 Податкового кодексу України (далі – ПКУ), а саме:

  • транспортний квиток, готельний рахунок або рахунок, який виставляється платнику податку за послуги зв’язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, крім тих, форма яких встановлена міжнародними стандартами;
  • касові чеки, які містять суму отриманих товарів/послуг, загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера та податкового номера постачальника). При цьому з метою такого нарахування загальна сума отриманих товарів/послуг не може перевищувати 200 гривень за день (без урахування податку).
  • бухгалтерська довідка, складена відповідно до пункту 36 підрозділу 2 розділу XX ПКУ;
  • податкова накладна, складена платником податку відповідно до пункту 208.2 статті 208 ПКУ та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Пунктом 198.2 ст. 198 ПКУ визначено, що датою віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше:

  • дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг;
  • дата отримання платником податку товарів/послуг.

Звіт про використання коштів, відповідно до п. 3 Порядку № 841 «Про затвердження форми Звіту про використання коштів, виданих на відрядження або під звіт», подається:

    • при розрахунку готівкою, отриманою з каси компанії  – протягом 5 банківських днів,
  • при використанні готівки із застосуванням платіжних карток – протягом 3 банківських днів,
  • при розрахунку у безготівковій формі – протягом 10 банківських днів (за наявності поважних причин роботодавець може продовжити такий строк до двадцяти банківських днів)

Оскільки документи, що підтверджують витрати понесені підзвітною особою під час відрядження або виконання окремої цивільно-правової дії за дорученням та за рахунок податкового агента платника ПДВ, подаються разом зі Звітом, то датою формування податкового кредиту на підставі податкової накладної та інших документів, які дають право на формування податкового кредиту без отримання податкової накладної, є дата подання авансового звіту.

 

Джерела:

https://kh.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/476562.html

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

 

Дізнайтеся першим!
Підпишіться на розсилку і отримуйте
тільки найкориснішу інформацію для вашого бізнесу!
Підписатися

    Залиште свої дані, ми передзвонимо Вам протягом 5 хвилин!

      Залиште свої дані, ми зв'жемся з вами найближчим часом

      КиївДніпроКам'янське
      Написать в
      Viber