Як компанії отримати компенсацію за збитки внаслідок російської агресії?

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

На сайті Федерації роботодавців України (fru.ua)  опубліковано повідомлення, що Федерація з самого початку російської агресії тісно співпрацює з Офісом Генерального прокурора України з питань захисту українського бізнесу, постраждалого під час війни, а саме над питанням компенсації збитків підприємствам внаслідок російської агресії.

Офіс Генерального прокурора України ініціює перед органами досудового розслідування порушення кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів з боку Російської Федерації, з наступним залученням вітчизняних судів, а також міжнародних інституцій, зокрема, Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини.

Кінцевим результатом розслідуванням цих проваджень має стати притягнення РФ до відповідальності у судовому порядку, у тому числі у вигляді компенсації за причинені збитки.  Ці кримінальні провадження мають стосуватися не тільки злочинів проти людяності, а й проти власності українських підприємств. Адже внаслідок воєнних дій зруйновано не тільки їхню промислову базу, а й втрачено людські життя, не  говорячи вже про ліквідацію робочих місць, порушено інфраструктуру, збитки для бюджетів тощо.

Роботодавцям, чиї підприємства постраждали внаслідок російської агресії, необхідно звернутися за адресою: warcrimes.gov.ua зі зверненням до Генерального прокурора  Венедиктової Ірини Валентинівні з проханням ініціювати кримінальне провадження по факту російської агресії проти підприємства.

У зверненні слід обов’язково вказати:

  • масштаби руйнування промислової бази;
  • кількість втрачених робочих місць;
  • суму втрачених інвестицій у виробництво та сплачених податків і зборів у бюджети за звітний період.

Прохання також дублювати звернення на fru@fru.org.ua та vachaev1959@gmail.com

 

Джерело:

 Федерації роботодавців України

 

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber