Перевірки контролюючої особи іноземної компанії (КІК)

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Нагадуємо, що з 01.01.2022 р. набули чинності правила оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній (КІК), викладені в ст.39[2]ПКУ.

ДПС оприлюднила проект наказу Мінфіну щодо перевірок власників (контролерів) контрольованих іноземних компаній (КІК). З текстом можна ознайомитись тут.

Основні моменти:

  1. Підставами для проведення перевірки контролюючої особи є отримання контролюючим органом податкової інформації, що свідчить про неподання контролером або подання з порушенням вимог статті 39-2 ПКУ звіту про КІК та/або ненадання відповіді на запит ДПС щодо КІК.
  2. Предметом перевірки є своєчасність, достовірність, повнота нарахування та сплати податку на прибуток підприємств (для контролера – юридичної особи) або податку на доходи фізичних осіб, воєнного збору (для контролера — фізичної особи) та дотримання законодавства щодо КІК.
  3. Перевірка може бути виїзною/невиїзною позаплановою документальною перевіркою.
  4. Перевірка контролюючої особи призначається керівником контролюючого органу (заступником/уповноваженою особою), за попереднім погодженням з ДПС. Рішення про проведення перевірки оформлюється Наказом.
  5. Під час проведення перевірки контролююча особа зобов’язана забезпечити (протягом 1 місяця з дати отримання запиту) надання копій первинних документів щодо окремих або всіх операцій КІК.
  6. У разі наявності сумнівів щодо достовірності або повноти наданих документів або ненадання повного комплекту документів контролюючий орган може вимагати від контролюючої особи надання аудиторського висновку щодо фінансової звітності КІК, який не може містити відмову від надання висновку або негативного висновку.
  7. Порядком передбачено проведення опитування посадових осіб або працівників КІК.
  8. Тривалість перевірки контролюючої особи не повинна перевищувати шість місяців (є можливість продовження ще на 6 місяців).

 

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

 

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber