А Ви готові до розкриття бенефіціарних власників? 

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Відповідно до ст.9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» відомості про юридичну особу (…) вносяться до Єдиного державного реєстру на підставі:

— відповідних заяв про державну реєстрацію (…)

  • інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, у тому числі кінцевого бенефіціарного власника її засновника, якщо засновник — юридична особа.

За якою формою подавати таку інформацію та що це означає для бізнесу? 

Наказом Міністерства фінансів України від 19 березня 2021 року № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності», який зареєстрований Міністерством юстиції 08.06.2021 року за № 768/36390 затверджено структуру власності юридичних осіб. 

Структура власності є офіційним документом, який з метою встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи має в обов’язковому порядку надаватись державному реєстратору. Структура власності юридичної особи, повинна схематично відображати всіх осіб, які прямо чи опосередковано володіють юридичною особою самостійно чи спільно з іншими особами. Дана структура готується в довільній формі з відповідним схематичним зображенням, яке розкриває опис здійснення та характер вирішального впливу кінцевого бенефіціарного власника на діяльність юридичної особи. Крім того, структура повинна містити інформацію про розмір участі кожного з власників, а також вказати осіб, які незалежно від формального володіння мають можливість значно вплинути на керівництво чи діяльність юридичної особи.  

Відповідно до ст. 17-1 ЗУ «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань», засновник або уповноважена ним особа щорічно, починаючи з наступного року після держреєстрації юридичної особи підтверджує відомості про кінцевого бенефіціарного власника. 

Звертаємо увагу, що неподання або несвоєчасне подання державному реєстратору передбаченої  Законом інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи або про його відсутність, або документів для підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи — тягнуть за собою накладення штрафу на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн. – 54000 грн.).

Нагадуємо, що структура власності компанії обов’язково повинна відображатися в Документації з  трансфертного ціноутворення відповідно до пп. 39.4.6 п.39.4 ст.39 Податкового кодексу України.  

Зразки складання схематичного зображення структури власності ви можете переглянути за цим посиланням:

https://mof.gov.ua/uk/samples_of_drawing_up_a_schematic_representation_of_the_ownership_structure-517

 

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

 

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber