Право на податковий кредит по операціям за період лютий-травень 2022 року

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Законом України № 2260-ІХ тимчасово встановлено окремі особливості: якщо на операцію за податкові періоди лютий — травень 2022 року не була зареєстрована податкова накладна, то платники податків можуть формувати податковий кредит (далі ПК) на підставі первинних (розрахункових) документів. У подальшому такий податковий кредит підлягає підтвердженню зареєстрованими в єдиному реєстрі податковими накладними.

Зважаючи на те, що ті платники податків, які мають можливість дотримуватись дотримуватись виконання обов’язків, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання обов’язків за умови подання декларацій з ПДВ за період лютий-травень 2022 року до 19 липня 2022 (включно), а в випадку заниження податкових зобов’язань з ПДВ за період лютий-травень 2022 року за умови подання уточнюючих розрахунків до декларацій з ПДВ до 25 липня 2022 року, виникає потреба в аналізі сум податкового кредиту.

Наступна зведена інформація допоможе впевнитись у праві на податковий кредит за період лютий – травень 2022 року, а також визначитись з періодом його включення до податкових декларацій з ПДВ.

 

При цьому підтвердження можливості чи неможливості виконання платником податків обов’язків буде здійснюватися за окремим Порядком, який буде затверджено Міністерством фінансів України.

 

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

 

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber