Змінено форму та Порядок заповнення Звіту про контрольовані операції

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Міністерство фінансів України наказом № 841 від 31.12.2020 р. затвердило оновлені редакції форми та Порядку складання Звіту про контрольовані операції.

Метою таких оновлень є приведення форми та порядку складання Звіту про контрольовані операції у відповідність до положень ПКУ, внесених Законом №466 від 16.01.2020 р.

Зокрема Додаток до Звіту, в якому зазначаються відомості про контрольовані операції,  доповнений графами 26 та 27, в яких необхідно зазначати джерела інформації, що були використані платником податків для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки». Такими джерелами можуть бути:

  • Інформація про зіставні неконтрольовані операції, здійснені платником податків;
  • Результати незалежної оцінки;
  • Інформаційні системи та бази даних;
  • Дані про біржові котирування;
  • Дані про котирувальні ціни на сировинні товари, отримані з прозорих цінових агентств, статистичних агентств, урядових агентств, тощо.

Також, інформацію про пов’язаність осіб відтепер необхідно заповнювати з урахуванням збільшеного порогу пов’язаності з 20 до 25 відсотків та нововведених категорій «пов’язаність через родинні зв’язки фізичної особи» (код 523) та  «утворення без статусу юридичної особи» (код 524).

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування. Наказ опубліковано в «Офіційному віснику» № 21 від 19 березня 2021 року.

Виходячи з вищенаведеної норми НКУ, вперше за оновленою формою Звіт повинен  подаватись  за 2020 рік до 1 жовтня 2021 року. Нагадуємо також, що відповідно до п.п. 39.4.2 п. 39.4 ст. 39 ПКУ разом із Звітом про контрольовані операції необхідно подавати Повідомлення про участь у міжнародній групі компаній. Зазначене повідомлення необхідно подавати вже у 2021 році за операціями за 2020 рік[1].

Використані джерела:

[1] https://audit-invest.com.ua/ua/articles/blog/povidomlennya-pro-uchast-u-mizhnarodnij-grupi-kompanij-ta-zvit-u-rozrizi-krayin

 

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber