Використання залишків коштів на електронному рахунку після переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 % доходу.

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Державна податкова служба України у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі надало відповідь (розділ 101.17), щодо використання залишків коштів на електронному рахунку після переходу на спрощену систему оподаткування.

Питання:

Чи може платник податку після переходу на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 % доходу використовувати залишки коштів на електронному рахунку?


Відповідь:
Оскільки суб’єкту господарювання на третій групі єдиного податку за ставкою 2 % доходу реєстрація платника ПДВ не анулюється, а є призупиненою, на період перебування на такій системі у такого суб’єкта господарювання відсутній обов’язок подання податкової звітності з ПДВ, то виходячи з положень п. 200 прим.1.5 ст. 200 прим.1 Податкового кодексу України (з рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ повернення коштів платнику здійснюється за заявою, яка подається до контролюючого органу у складі податкової звітності з ПДВ) залишки грошей на електронному рахунку не можуть бути використані.

Отже, платник податків, який перебуває на спрощеній системі оподаткування, та має призупинений статус платника ПДВ, не може використовувати кошти з електронного рахунку ПДВ.

Джерела:

Категорія ЗІР

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber