ВНИМАНИЕ! Сроки обязательной публикации финансовой отчетности и аудиторского заключения перенесены!

2 апреля в «Голосе Украины» №62 (7319) был опубликован и вступил в силу Закон №540-IX от 30.03.2020 г. «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Законом внесены изменения в: Налоговый, Таможенный, Гражданский кодексы, Кодекс законов о труде Украины, Кодекс Украины об административных правонарушениях, законы Украины «О банках и банковской деятельности», «О потребительском  кредитовании», «О бухгалтерском учете и финансовой отчетности в Украине» и некоторые другие законодательные акты.

Согласно п. 26 внесены изменения в Раздел V «Прикінцеві положення» Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (Відомості Верховної Ради України, 1999 р., № 40, ст. 365 із наступними змінами) доповнити пунктом 1-2 такого змісту:

Особи, відповідальні за своєчасне та у повному обсязі подання та оприлюднення фінансової звітності, визначені статтею 11 цього Закону, звільняються від відповідальності за порушення строків оприлюднення фінансової звітності за 2019 рік або консолідованої фінансової звітності за 2019 рік разом з аудиторським звітом у разі, якщо така звітність буде оприлюднена у період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), або протягом 90 календарних днів з дня, наступного за днем завершення такого карантину, але не пізніше 31 грудня 2020 року, для підприємств, які є емітентами цінних паперів, протягом строку, встановленого пунктом 7 розділу VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок», але не пізніше 31 грудня 2020 року«.

Таким образом, компании, которые относятся к категории средних и крупных компаний (кроме эмитентов ценных бумаг), которые в соответствии со ст. 14 Закона » Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» обязаны опубликовать отчетность за 2019 г. вместе с аудиторским заключением не позднее 1 июня 2020 г., могут сделать это в течение 90 дней со дня, следующего за днем ​​окончанием карантина.

Использованные источники:

  1. Законодательство Украины

 

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

097 338 12 88, 050 340 11 17

af@audit-invest.com.ua

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber