Безоплатна передача товарів та надання послуг для ЗСУ

Извините, этот текст доступен только на “Украинский”.

Згідно абз. 4 п. 321 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ  передача або надання товарів та послуг на безоплатній основі ЗСУ, Нацгвардії України, СБУ, Службі зовнішньої розвідки України, Державній прикордонній службі України, МВС України, Управлінню державної охорони України, Державній службі спецзв’язку та захисту інформації України, добровольчим формуванням територіальних громад та іншим військовим формуванням, військовим частинам, підрозділам, установам або організаціям тощо, що утримуються за рахунок коштів держбюджету – не є постачанням товарів та послуг. До них відносяться ті, що надаються чи передаються для потреб забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави, сил цивільного захисту та/або закладів охорони здоров’я, підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Особи, що здійснюють передачу/надання операцій та послуг, визначені абз. 4 п. 321 підрозд. 2 розд. ХХ ПКУ та особи, які отримують такі товари/послуги, для підтвердження повинні складати первинні документи відповідно до ЗУ «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні». До наведених у цьому пункті операцій не застосовуються норми п. 198.5 ПКУ.

Виключенням є операції з постачання товарів та послуг, що оподатковуються за нульовою ставкою. Наприклад, операції з постачання товарів для заправки або забезпечення наземного військового транспорту чи іншого спеціального контингенту ЗСУ та інших установ, визначених постановою КМУ № 178 «Деякі питання оподаткування податком на додану вартість за нульовою ставкою у період запровадження в Україні правого режиму воєнного стану» від 02.03.2022 р. оподатковуються за нульовою ставкою ПДВ.

 

Джерело:

Чи є постачанням безоплатна передача товарів (надання послуг) для потреб ЗСУ

Ми не припиняємо роботу над проектами, платимо податки, консультуємо, докладаємо всіх зусиль, щоб допомогти нашій економіці, клієнтам та державі у складних обставинах. Бухгалтерське обслуговування надається в повному обсязі, наскільки це можливо на цей час.
Ми завжди з вами на зв’язку, ми готові допомогти, ми раді просто слухати, що з вами та вашими близькими все гаразд і ви в безпеці. Дзвоніть нам частіше!

Залишились питання? Зв’яжіться з нами прямо зараз!

 097 338 12 88, 050 340 11 17

 af@audit-invest.com.ua

Узнай первым!
Подпишитесь на рассылку и получайте
только самую полезную информацию для вашего бизнеса!
Подписаться

    Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в течение 5 минут

      Оставьте свои данные и мы свяжемся с вами в ближайшее время

      КиевДнепрКаменское
      Написать в
      Viber